James Rodriguez scorede et dramatisk vinder med syv minutter tilbage, da Colombia fik deres VM kvalificerende kampagne tilbage på sporet med en 1-0 hjem sejr over Bolivia.

Det så ud som om, Jose Pekerman side var på vej mod en frustrerende uafgjort i Barranquilla, indtil kaptajn James nettes fra rebound efter at hans straf var blevet reddet af Bolivia målmand Carlos Lampe.

Colombia havde tidligere ramte overliggeren Spanien landsholdstrøje VM 2018 to gange gennem Luis Muriel og Yerry Mina, men Juan Cuadrado blev derefter forurenet af Cristian Coimbra i boksen til at give værterne en chance fra stedet.

Hjemmeholdet har nu afsluttet en dårlig kørsel af form, så dem komme ind i spillet winless i deres sidste tre kvalifikationskampe, undlade at score i deres sidste to.

De bevæger sig over Ecuador, Chile og Argentina og ind i de automatiske kvalifikation spots for Rusland 2018, forud for de andre kampe senere torsdag.

Bolivia, i mellemtiden, forbliver anden nederst i tabellen. Angel Hoyos’ side slog Paraguay sidste gang ud, men har nu mistet syv lige udekampe i kvalifikationen.

#WCQ | FT
Colombia 1-0 Bolivia
Sent @jamesdrodriguez mål sikrer afgørende 3 pts for Los Cafeteros
Detaljer her ️http: //t.co/xYiqQueEu8 pic.twitter.com/8MAoSDOvYH
– #WCQ (@FIFAWorldCup) 23 Marts 2017

Colombia var tæt på at få åbneren når Muriel låst videre til Pablo Armero kors og sendt en første gang volley mod baren fra 10 yards.

Lampe gemt så Mateus Uribes strejke i andet forsøg, efter at Colombia midtbanespiller var blevet fundet af Macnelly Torres.

Værter – allerede spiller uden den skadede Radamel Falcao – har fået et slag lige efter den halve time mærke når Muriel humpede med en tilsyneladende hamstring skade, Luis quinoner erstatte ham.

Og Colombia kunne ikke finde et gennembrud før halv tid, Cuadrado overskrift snævert bred fra James’ kors i deres sidste store chance af den halve.

Real Madrid stjerne James så hans hovedstød fra Armero kors skubbet væk af Lampe efter pausen, da Bolivia fortsatte med at frustrere værterne, til trods for at tilbyde lidt angribende trussel selv.

Colombia snart ramte træværket for anden gang, Minvs looping hovedstød fra et hjørne preller undersiden af ​​baren og bedømmes ikke at have passeret linjen.

Macnelly havde Lampe bekymret med en 25-yard-drev, der bare fløj bred, før Pekerman endelige ændring oplevede Edwin Cardona erstatte ineffektive Carlos Bacca.

Lampe gemte James’ dypning indsats og en straf krav VM trøjer 2018 om håndbold mod Coimbra blev afvist, da kampen indtastet de sidste 10 minutter.

Men Coimbra blev straffet i Colombias næste angreb, Bolivia forsvarer regerede at have sølede Cuadrado som Juventus wing kørte på bolden i højre side af feltet.

Det tillod James til at optrappe fra stedet, med Lampe redde hans indledende forsøg med et dyk til sin ret, men hans parere tillod Madrid stjerne til at konvertere rebound fra otte yards og give Colombia et sjette lige sejr i konkurrencedygtige kampe mod Bolivia.